Activiteiten Zomerkamp

Tijdens een sportief All-in zomer kamp hebben wij de volgende activiteiten in petto. Uiteraard zijn enkele activiteiten afhankelijk van de weersomstandigheden. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Tennis

Als basis activiteit tijdens de kampen zijn er verschillende tennis spellen en activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht op verschillende niveaus en zijn dus voor alle kinderen toegankelijk. Verder is er in de vrije tijd om ruimte om gebruik te maken van de tennisvelden. Om optimaal te kunnen presteren verzoeken wij u voor een goed racket te zorgen of dit bij ons aan te schaffen vanaf € 25 per racket.

Mountainbiken

Tijdens de kampweken is er ook mogelijkheid om te mountainbiken in de prachtige omgeving van Bergen aan Zee. Hier kan een spectaculair parcours worden afgelegd. Ook kan in de vrije tijd in het Parnasia park gecrost worden. Deze activiteit is niet geheel zonder risico, daarom krijgen alle kinderen een veiligheidshelm en is er een extra ervaren mountainbiker mee.

Strandactiviteiten

Op het strand vinden allerlei sportieve activiteiten plaats zoals: Golfsurfen, bodyboarden, banaanvaren, powerkiten,  zwemmen, voetbal, volleybal, trefbal en estafettes. Wij hebben goed contact met de reddingsbrigade van Bergen aan Zee. Bij twijfel over de conditie van de zee nemen wij contact  op met de reddingsbrigade m.b.t. veiligheid. De meeste activiteiten vinden dan ook plaats op het stuk strand waar de Bergense reddingsbrigade zich heeft gevestigd.

Golfsurfen/bodyboarden

De gehele week is er mogelijkheid om te surfen en te bodyboarden op het strand dit wel onder voorbehoud van het weer en de condities van de zee. Tijdens deze activiteiten word er altijd gebruik gemaakt van wetsuits om ons warm te houden en te beschermen tegen de zon. Voor deze activiteiten is een zwemdiploma vereist indien deze nog niet behaald is zijn er zwemvesten aanwezig voor de veiligheid van uw kind. Er is extra toezicht tijdens deze activiteiten door onze begeleiders en worden strenge regels nageleefd. De activiteiten op het water is altijd onder voorbehoud van het weer en de condities van de zee. Ook hebben de begeleiders een en de kinderen opvallend gekleurde shirts aan. De toezicht in het water is 1 begeleider op 5 kinderen. 

zomerkamp-noord-holland-bergen-zomerkampen-go-with-the-flo-5
zomerkamp-noord-holland-bergen-zomerkampen-go-with-the-flo-4

Banaan varen

Voor deze activiteit is het belangrijk dat de zee mooi vlak is, zodat de speedboot uit kan varen. Deze activiteit is bedoeld voor ieder kind dat in het bezit is van een zwemdiploma. Hierbij krijgen alle kinderen een reddingsvest aan, inclusief helm. Dit is voor de veiligheid.

Powerkiten/vliegeren

Voor deze activiteit hebben wij uiteraard wind nodig. We gaan met behulp van een trapeze proberen de kite (vlieger) onder controle te krijgen. Het powerkiten is een goede en spectaculaire activiteit als voorbereiding voor het echte kitesurfen op zee. Wellicht dat wij volgend jaar een groep ‘echte’ kitesurfers gaan vormen. Voor de kleinere deelnemertjes gaan wij met kleinere vliegertjes proberen te stunten.

zomerkamp-noord-holland-bergen-zomerkampen-go-with-the-flo-3
Bedrijfsuitje-zomerkamp-scooter-huren-bootje-huren-

Boottocht

Vrijdag is altijd een feestdag. Wij starten bij boerderij Van Schagen op de Bergerweg 82. De kinderen worden daar verwacht om 10.00. Om 10.15 zetten wij koers door de polders naar Alkmaar. Daar meren wij aan voor de lunch met lekkere zelfgemaakte Tosti’s. Tijdens de lunch hebben wij de populaire
activiteit “AquaBal”. Hierbij kunnen de kinderen in een grote doorzichtige bal kruipen waarna deze wordt afgesloten en de kinderen over het water kunnen lopen!

Tijdens de boottocht krijgen de kinderen een opdrachtenkaart mee, waarbij getest wordt of de kinderen weten welke dieren er in de Bergense polders voorkomen. Om 15.15 komen wij weer aan bij Van Schagen.

Inschrijven strandkamp

U ontvangt een inschrijfbevestiging en binnen enkele dagen een factuur! Bij het voldoen van de factuur is de deelname bevestigd